● Esittelyssä kuntavaaliehdokkaamme: Eija-Liisa Dahlberg

#kuntavaalit2021 #Riihimäki #Kokoomus

Eija-Liisa Dahlberg

Olen pendelöinyt työurani junalla tai autolla niin etelään kuin pohjoiseen. Aina on ollut mukava tulla kotiin – Riksuun. Minun Riksuni on sopivan kokoinen ja riittävän lähellä niin maaseutua kuin isompiakin kaupunkeja. Kuinka hienoa on pyöräillä hetkessä ulos kaupungista upeisiin maalaismaisemiin, käydä hiihtämässä Hatlammin suolla tai kuntoilemassa urheilupuiston kuntoportaissa. 

Olen juuri eläkkeelle jäänyt diplomi-insinööri. Uudessa elämänvaiheessa olisin halukas panostamaan työhön kotikaupunkini hyväksi. Riihimäellä on sijainnin ja liikenneyhteyksien puolesta hyvät mahdollisuudet säilyä elinvoimaisena, omaleimaisena, kotoisana ja viihtyisänä pikkukaupunkina. Meidän tulee varmistaa, että yritykset näkevät Riihimäen potentiaalin sijoittumispaikkana ja ihmiset haluttuna asuinpaikkana. 

Erityisesti haluan vaikuttaa siihen, että 
– Riihimäellä lapsista voi kasvaa tasapainoisia ja mahdollisuuksiinsa uskovia lapsia ja nuoria, kaikenlainen kiusaaminen tulee katkaista ja varmistaa, että lasten kanssa toimivilla on edellytykset toteuttaa hyvää varhaiskasvatusta 
-nuorten syrjäytyminen on estettävä monialaisella yhteistyöllä
-työikäisiä ei veroteta näännyksiin
-vanhukset eivät ole hankkeita vaan ihmisiä, vanhukset tulee hoitaa hyvin olivatpa he sitten laitoksessa tai kotona
-kaupunkirakennetta ja palveluverkkoa kehitetään niistä lähtökohdista, jotka sopivat pikkukaupunkiin ja tekevät siitä houkuttelevan     
-nähdään mahdollisuudet kehittää elinvoimaa ja vetoa yhteistyössä naapurikuntien kanssa 
-kaupunkia johdetaan kokonaisuutena ja kestävän talouden asettamissa raameissa

Työurani aikana olen toiminut monipuolisissa urakoinnin, projektiliiketoiminnan ja rakennuttamisen tehtävissä. Minulla on pitkä kokemus yritysmaailmasta, mutta myös kuntasektorilta viimeisen reilun 10 vuoden ajalta. Viimeinen työnantajani oli Hämeenlinnan kaupunki, jossa toimin kaupunkirakenteen tilaajana ja infran rakennuttajana. Se oli näköalapaikka maankäyttöön, kaupunkirakenteen suunnitteluun, elinvoimapolitiikkaan, kuntatalouteen, päätöksentekoon – ja muutokseen.  

Toimintaympäristön jatkuvassa muuttuessa ja uusien haasteiden asettamassa paineessa kuntien on kyettävä päivittämään ja kirkastamaan perustehtäväänsä jatkuvasti. Palvelun tuottamisen tavoissa tulee ennakkoluulottomasti tutkia uusia mahdollisuuksia ja hyödyntää uutta tekniikkaa. Uskon, että sellainen kunta, jossa osataan tehdä yhteistyötä, myös yli puoluerajojen, sopia yhteisistä tavoitteista ja strategioista niiden toteuttamiseksi, on vahvoilla. Vahva kunta tuntee omat lähtökohtansa ja ominaispiirteensä ja osaa valita ne toimet, joilla kunnan elinvoimaa ja tulevaisuutta kehitetään. Se vaatii ennakkoluulottomuutta ja kykyä kuunnella sekä arvioida avoimesti muiden (-kin) ajatuksia. Sellaista työtä minä haluan tehdä.