Kokoomusillassa keskusteltiin Riksun kehittämisestä

Kokoomusilta vietetiin tällä kertaa Riihimäen Business Parkissa

Riihimäen kokoomusillassa 2.2.2023 käytiin perinteiseen tapaan läpi seuraavan viikon valtuuston kokouksen esityslistaa ja lisäksi heräsi keskustelua lähitulevaisuuden hankkeista ja asemanseudun kehittämisestä.

Runsaasti kiinnostusta ja keskustelua on herättänyt tuore uutinen, että Kanta-Hämeen hyvinvointialue Oma Häme ja Riihimäen kaupunki ovat käynnistäneet esiselvityksen uuden sote-keskuksen rakentamisesta Riihimäen asemanseudulle. Uuteen sote-keskukseen sijoitettaisiin Riihimäen nykyisen sairaalan ja Penttilänkadun terveyskeskuksen toiminnot. Millaisia vaikutuksia tällä hankkeella olisi toteutuessaan Riihimäen vetovoimaan, työllisyyteen, palveluverkkoon ja muiden palveluiden sijoittumiseen kaupungissa?

Sote-keskuksen käyttöön kaavaillulle tontille on vuosien varrella suunniteltu erilaisia toimintoja, mutta päätöksiä suuntaan tai toiseen ei ole toistaiseksi tehty. Opistotalon, kaupunginmuseon ja muiden museoiden sekä kaupungin virastotalon sijaintipäätökset kytkeytyvät omalta osaltaan tähän asemanseudun kokonaisuuteen ja erilaisiin vaihtoehtoihin suhtaudutaan avoimin mielin, hyötyjä ja haittoja punniten.

https://www.riihimaki.fi/tiedotteet/riihimaen-asemanseudulle-suunnitellaan-uutta-modernia-sote-keskusta-keskukseen-sijoitettaisiin-nykyinen-sairaala-ja-terveyskeskus/